Julebasar

Lørdag d. 11. december kl. 11-15

Elevoptræden kl.10-11

Hvert år (når ikke corona lukker landet) afholder Freja Skolen og Alfehaven en julebasar.

Julebasaren er traditionsrig: Vi har et granværksted, hvor børn og voksne kan lave juledekorationer; et småkageværksted, hvor børnene kan forme småkager; café og restaurant; boder udefra, hvor firmaer sælger lækre bæredygtige varer (de betaler naturligvis en del af overskuddet til skolen); en fiskedam til børnene; eventyr i børnehaven – og meget mere.

Sammenhold og børneønsker

Formålet med basaren er at styrke sammenholdet på skolen, både blandt elever og forældre. Desuden at skolebørnene kan optræde for hinanden og forældre og andre interesserede og at besøgende udefra kan få et indblik i vores dejlige skole og børnehus. Overskuddet går til glæde for børnene – ikke til almindeligt vedligehold, men til nye legeting eller andre børneønsker.

Forældrene på banen

Det er basarudvalget – der 100 procent forældredrevet – som planlægger og organiserer basarerne, men alle forældre hjælper til ved fx at bage kager til caféen og have vagter i boderne. Vil du være med, så kontakt basarudvalget. Vi går efter at have i hvert fald en repræsentant fra hver klasse samt fra børnehaven og vuggestuen.

Forældrebod

I år har vi et nyt tiltag, som vi kalder en forældrebod. Her vil vi sælge flotte hjemmelavede ting, som forældrene har fremstillet. Det kan være alt, som man tænker kan sælges til andre voksne, gerne noget som kan bruges til julegaver. Produkterne kan være strikkede, syede eller hæklede – det kan være alt fra hårelastikker og julepynt til hjemmelavet marmelade, småkager, snurretoppe. Kun fantasien sætter grænser. Kan man slet ikke finde på noget, eller vil man bare gerne have en hyggelig aften med andre forældre, arrangerer vi i basarudvalget et par aftener med “workshops”, hvor vi i fællesskab fremstiller flotte ting.

Vi ønsker at vores julebasar bliver et naturligt sted at købe julegaver for folk i lokalområdet. Og vi håber at dette også kan blive en anledning til at flere forældre lærer hinanden at kende, på tværs af vuggestue, børnehave og alle skolens klasser.

Samtidig håber vi også, at nærmiljøet lærer os bedre at kende.

Øvrig information om basaren kommer når vi nærmer os. Men har I spørgsmål indtil da, er I velkomne til at skrive til vores mail: basarudvalget@freja-skolen.dk